vdl

Nordisk premiär för den nya generationen VDL Citea

Den nya generationen elbussar från VDL Bus & Coach visas för första gången på nordisk mark på Persontrafik 2022.

Introduktionen av den nya generationen VDL Citea är VDL:s svar på kollektivtrafikens utmaningar idag och imorgon. Emissionsfritt är numer den självklara normen och företagets nya produktkoncept erbjuder innovativa lösningar utan kompromisser.

Den nya generationen VDL Citea är utvecklad enbart för eldrift och har prestanda som möjliggör utsläppsfri regiontrafik. Låg energiförbrukning och hög passagerarkapacitet uppnås med hjälp av ett sofistikerat klimatsystem, mycket låg vikt tack vare avancerade kompositmaterial, och optimerad viktfördelning genom att batterier till stor del är integrerade i golvkonstruktionen. Stor vikt har lagts på förarplatsen för att säkerställa bästa möjliga arbetsmiljö för föraren.

Den omfattande produktutvecklingen bygger på VDL:s långa erfarenhet av elbussar i verklig drift. 1 300 bussar har sedan starten 2013 tillryggalagt mer än 200 miljoner kilometer varav 25 miljoner i Norden. Den nya generationen VDL Citea är utvecklad med både social och miljömässig hållbarhet i fokus. Bussarna kommer produceras i en helt nybyggd koldioxidneutral fabrik i belgiska Roeselare, och har genomgått omfattande testning bland annat i vinterklimat i norra Sverige.

Den nya generationen VDL Citea har redan belönats med ett flertal utmärkelser såsom tyska EBUS Award samt för sin design även med Red Dot Design Award och iF Design Award.

VDL Citea är en del av VDL:s produktprogram som även omfattar VDL Futura för beställnings- och expresstrafik. 

Till VDL Bus & Coach Sweden AB företagsprofil online, monter C21:21 »