scania

Scania visar upp ny bussgeneration

Scanias nya bussgeneration visas upp för den svenska bussbranschen under Persontrafikmässan.

– Det känns riktigt spännande att visa upp de nya bussarna, där alla kan gå på förnybara drivmedel, säger Henrik Eng, direktör försäljning Buss, Scania Sverige.

På Persontrafik – där Scania samverkar med Irizar – visar Scania upp allt från elektriska stadsbussar till lyxiga turistbussar. Målet är att erbjuda klimatsmarta lösningar med en gynnsam TCO, Total cost of operation, för operatörerna.

– Med ännu lägre energiförbrukning, attraktiv passagerarmiljö och förbättrad kapacitet gynnas ekonomin, säger Henrik Eng.

Ett annat fokusområde är förarmiljön och säkerheten.

– Förarna har ofta långa arbetsdagar och då är det viktigt med bra arbetsmiljö och en bra arbetsplats lockar också fler förare.

EN NYHET INOM tjänster är Scania Zone, där kunden kan förutbestämma en maxhastighet i känsliga områden vid exempelvis depåer eller stadskärnor, och därmed säkerställa att de följs.

Scania har som förste tillverkare åtagit sig att följa Science Based Targets, och sänka Scanias klimatmål i enlighet med Parisavtalet. Scania vill vara pådrivande och marknadsledare i resan till hållbara transporter.

– Vi gör det tillsammans med våra kunder. För oss är det viktigt att hållbarhet och lönsamhet ska gå hand i hand för alla våra partners. 

Till Scania Sverige företagsprofil online, monter C19:21»