man

MAN lanserar ny 10-meters elbuss

Fokus ligger på elbussar när Svenska Neoplan ställer ut på Persontrafik. Totalt visar man fem bussar från MAN i olika längd, 18-, 12- och en 10-metare som är det senaste tillskottet i serien.

– Den är ett bra komplement för bussar i närtrafik och en viktig pusselbit till ett fossilfritt Sverige, säger David Montague, Key Account Manager på Svenska Neoplan. 

Svenska Neoplan med sina MAN-bussar har haft ett framgångsrikt år så här långt.  Inte minst med sina elbussar där man leder elbussligan. 

– Det vill säga att vi levererat och registrerat flest elbussar i Sverige i år, säger David Montague.  

Och på mässan är det också elbussar som är i fokus i montern. Totalt räknar man med att visa upp fem bussar. Exakt vilka är inte helt klart.

– I första hand bli det våra 18-och 12-metersbussar med lågt golv som många vill känna och klämma på. 

  Förhoppningsvis får man också möjlighet att visa sin nya 10-metare, som man är i fullgång med att bygga. 

– Den bygger på samma plattform som våra 18- och 12-meters, och vi hoppas att få den klar till mässan, annars visar vi den på bildskärmar i montern. 

Förutom lågt golv i bussarna är en av de stora fördelarna att batterierna sitter på taket. Det förenklar vid service och byten och innebär också ökad säkerhet vid kollisioner. 

Dessutom kan man välja antal batterier, 4,5 eller 6, beroende på vilken körsträcka bussen är planerad för. 

– En fråga är naturligtvis om man verkligen behöver sex batterier, det påverkar bussens vikt och därmed körsträcka, men också priset. 

Till MAN/Svenska Neoplan AB företagsprofil online, monter C19:51»