evobus

Daimler Buses – Evobus Sverige presenterar nya Facelift av Setra

Under Persontrafik visar​Daimler Buses – Evobus Sverige upp nya Facelift av Setra TopClass och Comfortclass för första gången på svensk mark. Med nya tekniska höjdpunkter som Active Drive Assist 2 och Active Brake Assist 5 åker både förare och passagerare bekvämt och säkert på långfärdsresorna.

Nya Faceliften uppfyller de högsta kraven på kostnadseffektivitet, säkerhet och flexibilitet. Setra ComfortClass och TopClass är de första bussarna i Europa som är utrustade med nya Active Drive Assist 2, en kombination av flera olika assistanssystem som aktivt stöder föraren när det gäller att hålla avstånd och hålla sig i körfältet. För första gången fungerar den med en kombination av radar och kamerasystem tillsammans med Active Brake Assist 5 som reagerar på fotgängare i rörelse med full inbromsning i farliga situationer. 

Förutom hög säkerhet och lägre bränsleförbrukning har den nya Faceliften en ny design och ännu bättre komfort. 

I montern syns även en av fyra modeller av nya Mercedes-Benz Intouro. Fyra modeller med mängder av möjligheter. Intouron fungerar utmärkt som både linjebuss, skolbuss och för beställningstrafik. Den är bränslesnål och har de allra senaste säkerhetssystemen. Intouron finns också i en hybridversion som kan minska förbrukningen med så mycket som 7-8 procent.  

Även vår elbuss eCitaro finns på plats i montern. Nytt för i år är att den kan fås med en marknadsledande batterikapacitet på upp till 686 kWh. Det möjliggör högsta möjliga kapacitetsutnyttjande dagtid för att sedan ladda under natten när priset på el oftast är billigare.

Till EvoBus Sveriges företagsprofil online, monter C18:41 »