vinnare av uppsatstävling - frida odbacke

Frida Odbacke vann uppsatstävlingen

Sveriges Bussföretag, K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik och Svensk Kollektivtrafik delade ut pris för bästa studentuppsats på temat "Kollektivtrafik på väg" på Persontafik

Sedan drygt tio år tillbaka har priset delats ut för att uppmärksamma uppsatser som är av intresse för kollektivtrafikbranschen och håller högsta vetenskapliga kvalitet. Priset delades ut på Persontrafikmässan i Stockholm den 23 oktober.

Frida Odbacke skrev sitt examensarbete vid Institutionen för Teknik och Samhälle, Lunds Tekniska Högskola vid Lunds universitet och juryns motivering lyder:

”För att ha tydliggjort vad BRT är i den svenska kontexten och därmed ökat förståelsen för BRT samt att ha utformat ett praktiskt och användarvänligt verktyg för planering av BRT-system som fungerar i Sverige. Verktyget hjälper till att skapa en konkret bild av det som många hittills haft en vag idé om. Arbetet är mycket välskrivet, håller god vetenskaplig höjd och är ingenjörsmässigt exemplariskt genomfört.”

 

Läs hela pressmeddelandet här »


___________________________________________________________________________________________________________________

Svenska Mässan Gothia Towers AB │ Telefon: 031-708 80 00 │ Besöksadress: Mässans Gata / Korsvägen │ Postadress: 412 94 Göteborg

Dataskydd Cookies
___________________________________________________________________________________________________________________