färdtjänst och skolskjuts

Ett specialkomponerat program för dig inom färdtjänst och skolskjuts

Ett konferensspår som är väldigt uppskattat under Persontrafik (26-27 oktober) är vår medarrangör SKRs färdtjänst- och skolskjutsdagar. Under dessa två dagar kommer framtid och utveckling, gemensamma frågor att diskuteras samt aktuella rättsfall och handläggningsfrågor att belysas.

sara rhudin

Sara Rhudin, expert kollektivtrafik och särskilda persontransporter, på SKR, tipsar om vad du kan förvänta dig att få ta del av under ett besök på Persontrafik.

– Det är lite som  en karamellskål av grejer. Du kan  nätverka och möta befintliga kontakter, och också välja bland alla intressanta konferenspunkter.

Aktuella ämnen på färdtjänst- och skolskjutsdagarna
För dig som är verksam inom skolskjuts finns tillfälle att ta del av aktuella rättsfall, vilket är otroligt uppskattat, menar Sara. 

När det gäller färdtjänst så har det uppmärksammats flera fall i media där personer med synnedsättningar har nekats rätt till färdtjänst. På Färdtjänstdagarna har du möjlighet att höra mer om det uppdrag som regeringen har gett till Trafikanalys, som handlar om att titta närmare på kriterierna som ligger till grund för tillståndsgivningen. 

Fråga juristerna
Har du stött på ett problem i ditt jobb inom färdtjänst och skolskjuts och du undrar hur du ska lösa det?  Du kommer att kunna träffa jurister på plats.
 – Det kommer finnas möjlighet att ställa dina frågor till jurister! Ta gärna med dig det du brottas med just nu så kommer du få möjlighet att få svar på din fråga – ta tillfället i akt, hälsar Sara.

Vad hoppas du besökarna ska få med sig från Persontrafik?
– Efter alla digitala möten de senaste åren går det att mingla och uppleva saker på riktigt – och då är Persontrafik helt rätt plats att göra det. Jag hoppas också att du som besökare ska få med dig nya infallsvinklar, ny kunskap och matnyttig information. Ett besök på Persontrafik kan ge dig chansen att få nya kontakter, utöka ditt eget nätverk där du har fler att bolla problem och utmaningar med. 

Genom färdtjänst- och skolskjutsdagarna vill vi skapa en bekräftande känsla av att det är viktiga frågor man jobbar med, och att det finns en arena för det.

Sara avslutar med följande hälsning:

– Om du bara ska göra en sak i år så tycker jag att du ska åka på Persontrafik för det är väl använd tid! Vi ses i oktober.