överenskommelse

Branschdagen en succé

Första mässdagen, måndagen den 22 oktober, arrangerade buss-, tåg- och taxibranschen tillsammans med Arbetsförmedlingen och Yrkesvux en gemensam rekryteringsdag för att sprida kunskap om och intresse för att söka sig till kollektivtrafikbranschen. Liksom de flesta branscher har kollektivtrafikbranschen ett väldigt stort behov av att rekrytera personal.

Behovet av fler yrkesförare är skriande stort inom transportbranschen. Ett stort antal besökare visade intresse och kunde prata direkt med de utställande företagen.

Anna Strange, HR chef inom TaxiStockholm inledde förmiddagen med ett föredrag om möjligheter i jobbet som taxiförare. Ett råd från Anna var att man bör välja sin arbetsgivare med omsorg för att få bra villkor. Det finns jobb i hela Sverige och med flexibla arbetstider.

– Det är långt ifrån alla som vet att man kan göra karriär inom kollektivtrafikbranschen. Är man exempelvis en duktig bussförare och vill gå vidare kan man till exempel bli trafikledare, gruppledare, utbildare eller trafikplanerare – sådant informerar vi också om, säger Maria Sjölin Karlsson, ansvarig för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Bland utställarna fanns också Sverigetaxi på plats och representerades av Vedran Bekic och Daniel Babic. Svenska Taxiförbundet medverkade och informerade om utbildningen till taxiförare.

 

___________________________________________________________________________________________________________________

Svenska Mässan Gothia Towers AB │ Telefon: 031-708 80 00 │ Besöksadress: Mässans Gata / Korsvägen │ Postadress: 412 94 Göteborg

Dataskydd Cookies
___________________________________________________________________________________________________________________