Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

SL:s vd Caroline Ottosson Caroline Ottosson, Förvaltningschef, SLL, Fotograf:Thomas Henrikson

Starkt nordiskt fokus

Pressmeddelande • Jul 04, 2017 14:39 CEST

De nordiska huvudstädernas kollektivtrafikorganisationer har beslutat att de två stora konferenserna Nordiskt Lokaltrafikmöte och InformNorden ska samarrangeras parallellt med mässan Persontrafik, som går på Stockholmsmässan den 22-24 oktober 2018. Därmed får Persontrafik denna gång ett starkt nordiskt fokus.

SL:s vd Caroline Ottosson var en av dem som tog beslutet om att flytta konferenserna till mässan, och därmed skapa en ännu starkare mötesplats för kollektivtrafikbranschen.

Nordiskt Lokaltrafikmöte vänder sig till huvudstädernas lokaltrafikmyndigheter och deras medarbetare, och det finns ett starkt intresse för det mötet från utställare och andra intressenter i branschen. Samma målgrupper finns också på Persontrafik, så för oss var det här ett naturligt val. Genom det här beslutet blir båda arrangemangen ännu starkare tillsammans, och vi banar också väg för världens största kollektivtrafikmässa UITP Global Public Transport Summit som hålls i Stockholm 2019, säger hon.

Caroline Ottosson ser den gemensamma mötesplatsen som ett viktigt steg för den nordiska kollektivtrafikbranschen.

– Det här blir det största arrangemanget kring kollektivtrafik någonsin. Det blir samtidigt en tydlig signal om kollektivtrafikens viktiga roll i samhället för minskad klimatpåverkan och smarta städer, och för att visa den utvecklingen som sker när det gäller tekniska lösningar och mobilitet.

Persontrafik är en av Europas viktigaste mötesplatser för alla verksamma inom kollektivtrafikbranschen. Mässan arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting, Svensk Kollektivtrafik, Svenska Taxiförbundet, Branschföreningen Tågoperatörerna och Sveriges Bussföretag.

För mer information kontakta:
Dan Ågren, projektledare, 0708-80 80 06, dan.agren@persontrafik.se